IndieCo Ry

Tervetuloa IndieCon ry:n sivuille!

IndieCo ry on Suomen riippumattomien levy- ja tuotantoyhtiöiden yhdistys, joka parantaa jäsenyritystensä toimintaedellytyksiä sekä tukee suomalaisen musiikkituotannon monimuotoisuutta. Näiltä sivuilta löydät tietoa toiminnasta ja jäsenyrityksistämme.

Vältä väärennöksiä, osta aitoa suomalaista musiikkia!

IndieCo Ry kannustaa jäsenyrityksiään keskinäiseen yhteistyöhön

IndieCo pyrkii edistämään jäsenyrityksiensä asemaa suomalaisessa musiikkikentässä muun muassa toimimalla linkkinä musiikin alalla vaikuttavien muiden yhdistysten ja toimijoiden suuntaan.

Riippumattomien levy-yhtiöiden toiminta on tärkeää musiikillista laaja-alaisuutta ja monipuolisuutta ajatellen. Usein tällainen toiminta on taloudellisesti haastavaa ja yhdistys pyrkiikin turvaamaan ja kehittämään jäsenyrityksilleen mahdollisimman hyvät toimiintaedellytykset suomalaisessa musiikkikentässä. Tämä onnistuu yhteistyöllä, jossa joukkovoimaa hyödynnetään niin tärkeiden asioiden ajamisessa ja esille tuomisessa kuin myös verkostoitumalla entistä laajemmin.

Keitä mukaan?

Toimiakseen tehokkaasti ja tasavertaisesti yhdistys koostuu jollain tapaa yhteisiä intressejä omaavista yrityksistä, joiden tulee täyttää mm. seuraavat kriteerit:

  • Jäsenyhtiöiden harjoittaman levy- ja/tai tuotantoyhtiötoiminnan tulee olla rekisteröityä ja säännöllistä liiketoimintaa (Oy, Ay, Ky, Ry jne.)
  • Jäsenyhtiöiden tulee tuottaa vähintään kahden eri artistin levyjä.

Toivotammekin tervetulleiksi kaikki Suomen indie-levytuottajat kehittämään yhteistä yhdistystämme entistäkin merkittävämmäksi toimijaksi suomalaisessa musiikkikentässä.